Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Van 14°C
Hafif Yağmurlu
Van
14°C
Hafif Yağmurlu
Pts 12°C
Sal 12°C
Çar 16°C
Per 18°C

TUŞBA BELEDİYESİ’NDEN ‘ÖLÇÜ VE TARTI AYAR’ BEYANNAMESİ UYARISI

TUŞBA BELEDİYESİ’NDEN ‘ÖLÇÜ VE TARTI AYAR’ BEYANNAMESİ UYARISI
19 Ocak 2021 13:41 | Son Güncellenme: 19 Ocak 2021 13:42

Tuşba Belediyesi, ölçü ve tartı aletlerinde beyanname verme süresinin başladığı ve vatandaşların son gün olan 28 Şubat 2021 tarihine kadar Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ölçü ayar birimine başvurmaları gerektiği kaydedildi.

Tuşba Belediyesi’nden yapılan açıklamada; 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereği ölçü ve tartı işlemlerinde kullanılan her türlü elektronik tartı, baskül, kefeli terazi ve kantarların muayene ve damgalama işlemine tabi olduğu belirtildi. Ölçü ve tartıların ilk muayenesinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapıldığını ve ilk muayene damgası bulunmayan ölçü, tartı aletlerinin almak, satmak, kullanmak ve iş yerinde bulundurmak yasak olduğu kaydedilen açıklamada; “Arızalı ölçü ve tartı aletleri, Tuşba Belediyemiz Ölçüler ve Ayar Birimi’nden tamir izin formu almadan tamir ettirilemez. Ölçü ve tartı aletlerinin damgaları zabıta müdürlüğü ölçü ayar memurları dışında hiç kimse tarafından sökülemez, takılamaz ve müdahale edilemez. Ölçü tartı aletleri bozulduğunda veya damga teli koptuğunda aynı gün içinde ölçüler ve ayar birimine müracaat edilmek zorundadır. Ölçü ve tartı aletlerinin muayenesinin yaptırılması, damgalattırılması ve damgalarının muhafaza edilmesi o anki kullanıcıya aittir” denildi.

Semt pazarları ile ilçemizde kefeli terazi, kantar, baskül ve ibreli terazi kullanan esnafların ölçü ve tartı aletlerinin beyanname verme süresinin 1 Ocak – 28 Şubat tarihleri arasında olduğu ve 2 yıl geçerliliği olan beyannamenin belediyeye verilmesinin zorunlu olduğu ifade edilen açıklamada, “Beyannamesi verilecek olan terazilerin cinsi, kapasitesi, seri numarası, markası bilinmek zorundadır. Belirtilen sürede ölçü ve tartı aletlerinde beyanname vermeyen esnafların hakkında 1 Mart 2019 tarihinden itibaren 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu’nun 15. Maddesi’nin ilgili fıkraları gereğince 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun Emre Aykırılık hükümlerine istinaden para cezası uygulanacaktır” ifadeleri kullanıldı.